Våre dansekurs

Litt om våre dansetilbud

Kurs våren2022


Barnedans

3-4 år og 5-6 år. Alle barn elsker å danse! I våre barnedansklasser får de lekbetont dansetrening med vekt på rytmikk, motorikk, ballett og danseglede. Musikken er variert og tilpasset aldersgruppene. Klassen varer i 40-45 minutter og inneholder grunnleggende dansetrinn og øvelser tilpasset alder. Varierte og morsomme klasser for de minste!

Ballett

Er den mest grunnleggende av de sceniske danseformene. Den gir flott holdning og grasiøsitet man har glede av resten av livet. Vi jobber med teknikk, styrke, bevegelighet og koreografi. Nivå og aldersinndelte partier. Pedagogen din hjelper deg å finne riktig nivå.


Tåspiss (ikke undervisning våren 2022) 

Teknikktrening på tåspiss. Man MÅ delta på ballettklasse og pedagogen gir beskjed til den enkelte når man er klar for å starte på tåspiss. Fra fylte 12 år.

Bubbles

Et nytt Jump-minikompani for deg som liker å stå på scenen. Denne timen er full av kule danser og koreografier til kul musikk. Timen er tenkt for deg som elsker å stå på scenen og showe. Du må kunne være med på oppvisninger utenfor dansestudio, i tillegg til våre faste oppvisninger på Rådhusteateret. Dette minikompaniet rekrutterer videre til våre andre kompanier.

Du må gå på minimum en klasse i tillegg til denne, enten jazz eller ballett.

Jazz

Jazz er en av de sceniske danseformene og er en veldig populær og morsom danseform. Timene er er like varierte som jazzdansen selv, og du blir svett og glad! Vi jobber med dynamikk, styrke, koordinasjon, fleksibilitet og masse kule koreografier. Partier: Jazz - /showdans 3. og 4. trinn, Hip hop/jazz 5. - 7. trinn, Jazz 4, Jazz 5 og Jazz 6. (Vi tar hensyn til nivå og alder)

Lyrisk jazz

Lyrisk jazz er en blanding av ballett, moderne og jazzdans - teknikker. Det handler om å bruke bevegelsene til å tolke musikken og å uttrykke følelser. Stilen er myk og flytende, samtidig kan den være energisk og holde høyt tempo. Tekstene er drivkraften for inspirasjon til bevegelsene. Parti: Lyrisk jazz fra 4. trinn.

Commercial jazz (ikke undervisning våren 2022)

Dansen du ofte ser i musikkvideoer, på store tv-show, catwalken etc. En blanding av flere stilarter som jazz, hip hop, street jazz, moderne. En variert og populær klasse.

Hip Hop

Hip Hop har etablert seg som en egen urban, funky og rå streetdance stil som har sin opprinnelse fra USA. Hip Hop inneholder mange ulike stilarter som locking, newstyle, house, electric boogie med flere. Vi jobber med rytmikk, dynamikk, styrke, smidighet og kule kombinasjoner. Partier: Mini Hip Hop 1, Hip hop 2, Hip Hop/jazz 5. - 7. trinn, Hip Hop ungdom og Hip Hop commercial.

Hip Hop commercial 

Fra Hip hop commercial, også kalt «New style» er den type dans vi ser i dagens populærkultur - mer spesifikt i musikkvideoer og på konserter. Pop, rap og R&B er ofte de musikksjangerne som hip hop commercial dras mot. Klassen vil primært bestå av en ledet oppvarming og koreografi. Vi fokuserer på rytmikk, musikalitet og dynamikk. Personlig stil og uttrykk er også viktig her

Moderne

Moderne dans er en spennende og utfordrende danseform, hvor eleven vil møte nye bevegelsesmønstre og måter å uttrykke seg på. Vi jobber med tyngdekraft, improvisasjon, dynamikk, pust, energi og personlighet. Vi varierer musikk både i rytme og sjanger. Partier: Moderne 1  Nybegynner/litt øvet - fra 5. trinn og Moderne 2 Øvet fra ca. 8. trinn og Moderne 3 Viderekomne - Ungdom.

Showdans

Showdans er dans for scene. Gjennom morsomme og fengende koreografier jobber vi med hvordan fremføre dansen for publikum. Masse danseglede og herlige shownumre. Dansestilen er en blanding av flere sjangre innen musikaler og show. Partier: Mini Showdans, Jazz - /showdans 3. og 4. trinn, Showdans 1 (4.-7. trinn) og Showdans 2 (ungdom)


Jazz/showdans

På denne timen blander vi teknikk fra jazzklassen sammen med morsomme og kule koreografier fra showdansen, Inspirert av musikaler, show og masse danseglede!


Mini Showdans

Er for deg som går i 1. og 2. trinn, og vil lære deg tøffe og morsomme koreografier. Vi utvider bevegelsesmønsetert og har fokus på danseglede!